Solaris

Vele droomwerelden bevinden zich buiten de alledaagse werkelijkheid. Solaris is zo’n parallelle wereld. Om er te geraken, moet je door een deurtje.

In het overgangsgebied van het bewustzijn naar het onderbewustzijn bevindt zich een andere realiteit, parallel aan de wereld zoals u die denkt te kennen. Deze realiteit openbaart zich enkel aan u als u er iets te zoeken hebt. Dit kan gebeuren op die momenten dat u het, het minst verwacht: tijdens alledaagse handelingen of op plekken in de openbare ruimte die u eerder niet waren opgevallen. Ergens tijdens zo’n moment wordt u, haast onmerkbaar, ergens naar toe getrokken en opent u een deurtje waarachter zich de toegang bevindt tot Solaris. Maar voor u deze wereld daadwerkelijk kunt betreden zult u eerst de reis naar binnen moeten maken.

Solaris is een intieme audio installatie: een fysieke manifestatie van een mentale ruimte. Zij bevindt zich achter één van de deurtjes te midden van de drukte van het festival plein. Door het betreden van de ruimte achter het deurtje wordt er een verbinding tot stand gebracht tussen het onderbewustzijn van de bezoeker en de mysterieuze parallelle realiteit die luistert naar de naam Solaris.

Solaris is een productie van Het Zuidelijk Toneel en Theaterfestival Boulevard. Het was te zien in het programma-onderdeel Block Box op Theaterfestival Boulevard, mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds.

Concept en regie
Alexandra Broeder, Willemijn Zevenhuijzen

Tekst
Alexandra Broeder, Haruki Murakami

Geluidsontwerp
Wessel Schrik

Stem
Olivia Disse

Technisch producent
Tom IJpelaar

Met dank aan
Ika Schwander, de Bascule, theater Frascati en Theun Mosk