De langste nacht

De Tijd van de Wolf is aangebroken, de donkerste periode van het jaar waarin gewacht wordt op de komst van het licht. Laten we samenkomen en lopen. Van de donkerte om je heen naar het licht dat je in je draagt.

“De huidige, eenzijdige en oplossingsgerichte oriëntatie op psychische problemen en diep menselijke vraagstukken schept nauwelijks ruimte voor de dimensie van zin en betekenisgeving. Arjan en ik delen de missie om deze dimensie weer onderdeel te maken van onze samenleving.” – Alexandra Broeder.

De langste nacht is de tweede samenwerking tussen Alexandra Broeder en pastor Arjan Broers. Geraakt door de geestelijke nood die zij binnen hun werk en om zich heen zien, vooral bij de jongere generaties, creëren zij nieuwe rituelen om licht te laten schijnen op wat we misschien wel kunnen zien als de grootste crisis van onze tijd: opgroeien zonder spirituele dimensie en zonder het gevoel in samenhang met anderen te bestaan.

Speciaal voor de langste nacht ontwikkelen zij een tocht tussen theater en kerk, dwars door het centrum van Groningen, Amsterdam en Haarlem. Een rituele ervaring, beginnend in het theater en eindigend in de kerk. Je bent uitgenodigd om mee te doen. Mens tussen hemel en aarde. Met alles wat je bij je draagt.
In de pers
Impressie De langste nacht

Concept en uitwerking
Arjan Broers en Alexandra Broeder

Scenografie
Sacha Zwiers

Compositie
Roald van Oosten

Gidsen
Nilo Clark, Lucy Acda, Oscar Boon, Fiene Pijnenborg, Kirsten van den Brink, Dylan Young, Paco Meeuwisse, Gabriëlla Olkers en Alexandra Greidanus

 

 

Productie
Nikita Oldert

Zakelijke leiding
Tamara Roos

Marketing + communicatie
Fanny Kuitenbrouwer

Productie
Stichting Tijd van de Wolf in samenwerking met Frascati Producties & Dominicuskerk Amsterdam, Jonge Harten & Doopsgezinde gemeente Groningen, de Schuur & Doopsgezinde gemeente Haarlem

Met medewerking van
Centrum voor Stembevrijding/ Anna Fernhout

Met ondersteuning van
Fonds Podiumkunsten